Charakteristika: Tepelne opracované zrno s mechanicky narušenou štruktúrou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kedy sa zrno po určitú dobu naparuje na teplotu nad 90 stupňov Celzia ( až 120 °C) a potom sa pri prechode medzi dvoma valcami roztlačí na vločku. Vďaka spolupôsobeniu kombinácie teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačenia vzniká nový finálny produkt – vločka. Hydrotermické vločkovanie významne zvyšuje kŕmnu hodnotu zrna a predbehne tak iné spôsoby úpravy zrnín. Zvyšuje stráviteľnosť nielen škrobu, ale aj proteínov a tukov zrnín.
Možnosti použitia: Hydrotermicky upravená surovina sa môže skrmovať všetkým hospodárskym zvieratám - hovädzí dobytok, ošípané, hydina, kone, kozy, králiky, a iné.
Kŕmenie hydrotermicky upravenou surovinou má vplyv na
zvýšenú dostupnosť, stráviteľnosť a využiteľnosť živín
zvýšenie úžitkovosti
vyššiu ekonomickú efektívnosť produkcie
celkové zlepšenie trávenia
zlepšenie zdravotného stavu zvierat
vyššia chutnosť krmiva
Nový komentár